CENTRES EDUCATIUS: Del sistema de zonificació a la necessitat de millores

En aquestes dates, com ja es habitual any rere any, els centres educatius de primaria enceten les jornades de portes obertes destinades a que els pares i mares dels infants que han de començar a anar a l´escola els puguin conèixer a fons.

Els pares i mares, per la seva banda, han de valorar quin centre compleix millor les seves expectatives, depenent de les seves necessitats. O no

En la societat actual, molts son els pares i mares que per motius laborals o altres qüestions diverses, passen el dia lluny del seu domicili. Això te com a conseqüència que moltes vegades les seves circumstancies els hi facin molt difícil portar als fills a una de les escoles que els hi correspon segons la zonificació escolar. A més, crec que un pare o mare haurien de poder optar a una plaça a un centre encara que no sigui de la seva zona si aquest centre es el que mes confiança els hi desperta.

Es per això, que el Partit Popular de Catalunya portàvem, al programa electoral de les autonòmiques, l´eliminació del sistema de zonificació, per convertir Catalunya en una única zona educativa.

A l´ hora de sol·licitar centre educatiu, els pares i mares es troben amb una altra limitació, aquesta mes greu… les barreres arquitectòniques.

Malauradament, no tots els infants es troben en les mateixes circumstancies, i alguns hi poden tenir dificultats a l´hora de pujar escales, etc…  per altres, senzillament els hi es impossible.

Crec seriosament que aquesta limitació no s´ha de donar en una població europea en el segle XXI, i es una carència de primera magnitud. Una carència que s´ha d´ esmenar de forma urgent. Peró aquí no acaba el problema.

A Catalunya, en aquestos darrers anys, no hem vist retallades pressupostaries en informes ni en creacions d´ambaixades, però si  hem patit retallades en recursos humans imprescindibles en el tema que ens ocupa, concretament, en personal destinat a infants amb necessitat d´atenció especial.

Aquest personal, com el seu nom indica, es dedica exclusivament als infants que tenen necessitat d´atenció especifica, i com tothom pot comprendre es tracta d´un aspecte prioritari que no es pot ignorar de cap manera.

Es per tot això que cal replantejar-se moltes qüestions del sistema educatiu i  el seu funcionament,algunes que depenen de l´administració autonòmica, però altres, com les barreres arquitectòniques, que depenen única i exclusivament de l´administració local.

 

 

 

Anuncios

Acerca de Francis Alvarez

Secretario General del Partido Popular de Vilanova i la Geltrú. Secretario de política municipal del Partido Popular del Garraf. Miembro del consejo de administración de Vng Aparcaments. Peluquero de caballeros Presidente del Gremi Comarcal Artesà de Perruqueries del Garraf
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s