Turisme; ocupació i creixement económic per Vilanova i la Geltrú

En temps de crisi, de falta de llocs de treball i d’estancament de l’economia,és necessari i imprescindible fer un diagnòstic des de les administracions, per esbrinar que s’està fent malament, que elements si funcionen, i que accions s’han de desenvolupar per donar una sortida a la situació.

És evident que cada administració té les seves pròpies limitacions, però és molt important establir objectius que siguin viables i que puguin reactivar l’economia i la creació d’ocupació.

Per a això, el diagnòstic s’ha d’obtenir sobre l’anàlisi dels àmbits d’actuació en el qual s’ha d’actuar i els seus elements de major valor.

Vilanova i la Geltrú és una ciutat de mes de 65.000 habitants, d’una extensió al voltant de 34 quilòmetres quadrats, amb un clima agradable i una situació envejable, a mig camí entre Barcelona i Tarragona i amb mar.

Heus aquí un principal actiu, sol i platja, una cosa que ni els alemanys poden fabricar ni els xinesos poden copiar. O es té o no es té. i nosaltres ho tenim.

Un altre principal actiu són les festes i tradicions pròpies, a destacar el Carnestoltes, i la Festa Major, amb tots els seus balls populars i altres.

A tot això cal sumar-li els museus i una història plegada de personatges il·lustres del món de la literatura, la pintura, la dansa, etc…, que han deixat el seu llegat.

Sempre he cregut que la iniciativa privada és positiva per al desenvolupament de la societat, ja que l’ésser humà és competitiu per naturalesa, i tendeix sempre a superar-se amb ajuda dels mitjans dels quals disposa. Això és la base del veritable progrés.

Aquesta qüestió, extrapolada al món empresarial, ens mostra que hi ha persones disposades a arriscar i a convertir en realitat un projecte en el qual creuen, i aquestes persones compleixen la importantíssima funció social de crear riquesa i ocupació.

Vilanova i la Geltrú, tenint en compte les seves particularitats, sembla ser una ciutat amb unes aptituds envejables per al foment del sector turístic de qualitat.

Si la ciutat té qualitats, no és menys cert que també comptem amb empresaris de capacitat professional contrastada, que estan disposats a iniciar projectes encaminats a aprofitar aquestes qualitats de les quals parlem.

Com deia abans, les administracions han de fer un bon diagnòstic de la situació i dur a terme mesures que inverteixin la tendència decreixent actual.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú mai ha dut a terme mesures per aprofitar les possibilitats de la ciutat en el sector turístic, i de vegades aquestes mesures haguessin estat simplement deixar fer.

El resultat, com tots sabem, és la nul·la política de creació d’ocupació, i a més, gran part dels afortunats que si treballen ho fan fora de la ciutat, moltes vegades en ciutats i pobles amb un potencial a priori molt mes inferior al nostre.

Crec fermament que hem d’aprofitar la conjuntura per replantejar-nos la política econòmica i de promoció de la ciutat i prestar mes atenció al sector turístic, recolzant iniciatives privades com la creació de mes places hoteleres, la coordinació entre els professionals per a la creació de paquets turístics, i el desenvolupament de projectes com Vilanova Estació Nàutica. Coordinar polítiques per donar a conèixer la nostra cultura, tradicions i festes, donar sortida a noves idees i projectes, i en definitiva, ser mes ambiciosos.

En tots aquests anys els governs municipals no han aprofitat aquest ventall de possibilitats. Bé. Doncs nosaltres, el Partit Popular de Vilanova i la Geltrú estem disposats a fer-ho, perquè creiem en això, creiem en les possibilitats de la nostra ciutat, i creiem que Vilanova i la Geltrú així ho mereix.

I tu que penses?

Anuncios

Acerca de Francis Alvarez

Secretario General del Partido Popular de Vilanova i la Geltrú. Secretario de política municipal del Partido Popular del Garraf. Miembro del consejo de administración de Vng Aparcaments. Peluquero de caballeros Presidente del Gremi Comarcal Artesà de Perruqueries del Garraf
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Turisme; ocupació i creixement económic per Vilanova i la Geltrú

  1. Josefina Carretero dijo:

    Mol bé Francis, continua así.
    En Vilanova tenemos museos apenas explorados, seguramente nadie sabe que en el museo del mar está el bote salvavidas Victor Rojas, que hay que proteger y evitar que se vaya a Barcelona, que es una autentica joya. Bibliotecas como la Victor Balaguer que tienen los referentes en historia menos contaminados y fantástiacos, etc.
    Sería muy optimo para la ciudadanía vilanoví conocer sus tesoros y poder exportarlos a los turistas y así conseguir tener una fuente de ingresos que además generaría trabajo.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s